018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zajedno za Srbiju: Struja 40% skuplja u Jugoistočnoj Srbiji nego u Beogradu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Ako EPS donese odluku da uvede jedistvenu cenu troškova distribucije na celoj teritoriji Srbije, struja bi od sledeće godine mogla da bude najjeftinija u Beogradu, a najskuplja na jugoistoku zemlje, inače najsiromašnijem regionu u državi, rekao je narodni poslanik i predsednik Inicijativnog odbora Zajedno za Srbiju u Nišu Boško Ristić.

On je dodao da će to direktono uticati na donošenje odluka investitora o mestu ulaganja, a najviše štete imali bi upravo građani na jugu zemlje.

Povlačenje predloga za osnivanje preduzeća koje bi omogućilo uvođenje jedinstvene cene troškova distribucije električne energije na celoj teritoriji Srbije, dovešće do dodatnog osiromašenja već nerazvijenog dela države, kažu u političkoj organizaciji Zajedno za Srbiju. To znači da će fabrika guma u Pirotu, Šik Kopaonik u Kuršumliji i Leoni u Nišu plaćati najmanje 40 odsto veću cenu struje, kaže predsednik Inicijativnog odbora Zajedno za Srbiju, Boško Ristić.

Ukoliko se ne uvede jedinstvena cena distribucije struje, najviše štete imaće upravo građani jugoistoka Srbije, kaže Ristić.

Kako je ranije rečeno u EPS-u, svaka sadašnja distribucija zbog velikih razlika u troškovima ima različitu visinu mrežarine. Iz ovog preduzeća su upozorili da bi u slučaju da se ne nađe neko drugačije rešenje, kupci u Srbiji koji troše istu količinu električne energije od 1. januara 2014, dobijali račune po različitim cenama – u zavisnosti od toga u kom delu zemlje rade.

Povezane vesti