018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zajedno za Srbiju: Promeniti sistem funkcionisanja lokalnih samouprava (VIDEO)

Komentari: isključeni

Predsednik inicijativnog odbora Zajedno za Srbiju i narodni poslanik Boško Ristić ukazuje na sve teže stanje na jugu Srbije i ističe da je potrebno napraviti politički konsenzus kako bi bila napravljena sistemska rešenja za oporavak ovog dela Srbije. 

Za Ristića je neprihvatljiva sve veća ekonomska i socijalna razlika između severa i juga Srbije. On kaže da narodne kuhinje ne mogu biti trajno rešenje, da se sistem subvencionisanja pokazao lošim, jer se uložen novac nije vratio, kao i da je neophodno promeniti ceo sistem funkcionisanja lokalne samouprave, kako bi građani došli do posla i kako bi, samim tim, Niš krenuo u ekonomski razvoj.

Ristić kaže i da, osim, podsticanja samoprivređivanja treba i decentarlizovati valst i pozdravlja inicijativu opštine Niska banja koja je predložila formiranje mesne samouprave koja bi, prema njegovom mišljenju, trebalo da ima sopstveni budžet, a građani bi sami odlučivali o tome šta im je potrebno u sopstevnom okruženju. Ristić kaže i da je „Zajedno za Srbiju“ u postupku registracije i da će uskoro postati politička starnka levog centra, čiji će osnovni ciljevi biti razvoj privrede, zapošljavanje, oporavak ovog dela Srbije, a samim tim i bolji životni standard građana.

Povezane vesti