018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zajedno za Srbiju kritikuje lokalnu vlast (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Stranka “Zajedno za Srbiju“ ocenjuje da aktuelna lokalna vlast neadekvatno upravlja gradom, s obzirom na to da s jedne strane u budžetu nema para za grejanje u školama, dok se s druge strane predlagalo povećanje nakanada za predsednike i članove nadzornih odbora gradskih javnih preduzeća.

Ovakvo ponašanje stranka “Zajedno za Srbiju“ definiše opštom konfuzijom lokalne vlasti, jer kako ističu, uskoro će, zbog neplaćenih energenata i ostalih komunalnih troškova, učenici u 20 osnovnih i srednjih škola nastavu slušati u hladnim učionicama. Novca, kažu, nema ni za druge stavke koje bi trebalo da budu prioriteti pri planiranju gradskog budžeta.

Građani ce najviše trpeti zbog neadekvatno utvrđenih prioriteta u gradskom budžetu, ističu u “Zajedno za Srbiju“ ocenjući da je najbolji lek u ovom slučaju decentralizacija vlasti.

Na ovaj način, zaključuju u “Zajedno za Srbiju“ veći broj građana bio bi uključen u odredjivanje prioriteta koji bi trebalo da bude namiren iz gradske kase,a pored toga bila bi smanjena I mogucnost korupcije.

 

Povezane vesti