018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zajedničkim naporima do prevencije nasilja među mladima (VIDEO)

Komentari: isključeni

Čitavo društvo mora biti uključeno u prevenciju nasilja nad mladima i među mladima kako se nedavni nemili događaji ne bi više ponavljali. Ovo je poručeno na sastanku omladinskih i organizacija civilnog sektora kome su prisustvovali i gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin. On je inicirao i osnivanje Fonda za prevenciju nasilja među mladima.

Kakve god odluke doneli, ništa ne može da vrati jedan mlad život, poručio je gradonačelnik Perišić. Međutim, ono što možemo da uradimo jeste da uložimo maksimalne zajedničke napore da se ovakve stvari više ne događaju, dodaje on. Perišić ističe da će se kao gradonačelnik zalagati da saradnja sa policijom i inspekcijom bude na što boljem nivou i apeluje na građane da unutar porodica mladima usađuju prave vrednosti.

Ubistvo Vuka Stoiljkovića nije tragedija samo za Niš, već za celu državu i sistem, rekao je državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin. On je zbog toga inicirao osnivanje Fonda za prevenciju nasilja među mladima koji bi nosio ime tragično nastradalog Vuka.

Nedavna nemila dešavanja nameću potrebu da se što hitnije preduzmu konkretne mere kako bi se stvorilo bolje i bezbednije okruženje za sve građane Niša, poručili su učesnici ovog radnog sastanka koji je organizovan na inicijativu Media i reform centra Niš i nevladine organizacije “Proaktiv”. To je, kažu, obaveza i odgovornost svih nas i zato je neophodna sveobuhvatna i intenzivna saradnja između državnih i lokalnih institucija, organizacija, građanskog društva, medija i građana uopšte.

Povezane vesti