018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zajedničkim aktivnostima do više sredstava za socijalu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Planovi za rad i saradnju u oblasti socijalne zaštite u 2014. godini bila je glavna tema sastanka gradskog većnika Branislava Ranđelovića i direktora svih ustanova socijalne zaštite. Ranđelović kaže da je cilj da se zajedničkim aktivnostima grada i ovih ustanova dođe do dodatnih sredstava za socijalu.

Kolegijum ustanova socijalne zaštite funkcioniše više od godinu dana i njihov glavni cilj je da se pronađe način da se izađe u susret što većem broju onih kojima je pomoć neophodna. S obzirom na to da je novca za socijalu nikad gosta, Ranđelović od ove saradnje očekuje mnogo, kako bi se različitim projektima i aktivnostima obezbedila dodatna sredstva.

Ranđelović dodaje da su do sada najveći problemi bili vezani za kašnjenje isplata za socijalna davanja po različitim osnovama, pa ovaj kolegijum, kako kaže, između ostalog, aktivno radi na tome da se to promeni.

Na sastanku je bilo reči i o donošenju strategije razvoja socijalne zaštite, koja bi trebalo da bude završena u narednih šest meseci, sa ciljem da se sistematizuju sve usluge, a samim tim i unapredi ova oblast.

Povezane vesti