018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zajednički projekat očuvanja prirode (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Grad Niš polako poprima navike gradova zemalja Evropske unije. JKP „Mediana“, u saradnji sa opštinom Pernik iz Bugarske, koja je već član velike evropske zajednice, zauzela se za implementaciju projekta koji predviđa posebno skladištenje plastičnog otpada u svrhu očuvanja prirode. Plan ovog projekta je da domaćinstvima iz Palilule i najveće gradske opštine Medijana, ovo niško javno komunalno preduzeće podeli posebne kese u kojima će Nišlije skladištiti ovaj teško razgradivi otpad.

Sav plastični otpad građana Niša u najskorije vreme trebalo bi da završi ovde. Prema planovima projekta EU za očuvanje životne sredine, sve zemlje koje pretenduju da uđu u veliku evropsku zajednicu moraju da budu ekološki odgovorne. Ravnopravni član te velike zajednice u bliskoj budućnosti trebalo bi da postane i grad Niš. JKP „Mediana“, u saradnji sa Bugarskom opštinom Pernik, potrudiće se, kako kažu, da bacanje plastičnih otpadaka svedu na minimum.

Predstavnici evropske Bugarske, zadovoljni su spremnošću Niškog javno-komunalnog preduzeća da učestvuje u borbi za očuvanje prirode.

U narednih deset godina, a u okviru standarda Evropske unije, Srbija će, kako se procenjuje morati da uloži više desetina milijardi evra u sisteme upravljanja otpadom.

Povezane vesti