018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zajednička turistička ruta Srbije i Bugarske

Komentari: isključeni

Niš i Sofija pokrenuli su projekat “Upravljanje turističkim destinacijama“ u okviru Programa prekogranične saradnje, kojim je omogućeno stvaranje zajedničke turističke rute, značajne za razvoj turizma obeju zemalja, rekao je za NTV, gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić, posle nedavne posete glavnom gradu Bugarske.

Gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić i gradonačelnica Sofije, Jordanka Fondakov, potpisali su u bugarskoj prestonici projekat o prekograničnoj saradnji, vredan sto pedeset hiljada evra, od koga će korist imati i Srbija i Bugarska.

Na ovaj način, turisti će moći brzo i lako da planiraju odmor, kao i da biraju objekte, destinacije i događaje koje žele da posete kako u Srbiji tako i u Bugarskoj. Niš je, osim konkretnih projekata, podržao i kandidaturu Sofije za Evropsku prestonicu kulture 2019. godine.

Gradonačelnik ističe da ovo nije jedini projekat koji će se, na obostrano zadovoljstvo i korist, realizovati u narednom periodu, a da će fokus biti na promovisanju kulturnog nasleđa i obrazovanja.

Povezane vesti