018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Zajednička izjava upućena kompaniji “Air Serbia“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Predstavnici privrede, turizma i lokalnih samouprava iz jugoistočnog dela Srbije okupili su se na niškom aerodromu kako bi uputili zajedničku izjavu kompaniji “Air Serbia“ o neophodnosti intenziviranja aktivnosti aerodroma “Konstantin Veliki“ jer bi to bio značajan podsticaj regionu u kome živi više od dva miliona ljudi. To bi, ocenili su, bitno uticalo na poboljšanje stanja najnerazvijenijeg dela zemlje sa koga se mladi, zbog nedostatka perspektive, konstantno iseljavaju.
Da aerodrom “Konstantin Veliki“ predstavlja komparativnu prednost južne i istočne Srbije i bitan faktor povećanja konkurentnosti i poboljšanja investicionog okruženja i razvoja čitavog regiona postalo je opšte poznato. Da to treba da uoče i u prestonici, zaključeno je na sastanku održanom na pomenutom aerodromu na kome su predstavnici privrede i lokalnih vlasti jugoistočne Srbije potpisali zajedničku izjavu upućenu kompaniji “Air Serbia“.
Razvoj putničkog i robnog saobraćaja na niškom aerodromu direktno bi pozitivno uticao na razvoj turizma na jugu i istoku zemlje i to ne samo u zimskim centrima poput Kopaonika i Stare planine, već i u banjama kojima ovaj deo Srbije obiluje, navodi se u izjavi.
Cilj obraćanja kompaniji “Air Serbia“ je da se ova nacionalna avio kompanija priključi naporima koje lokalne i državne institucije ulažu ne bi li se na niškom aerodromu konačno uspostavio redovan avio saobraćaj putnika, ali i povećao nivo prevoza robe.