018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Žaba na čairskom bazenu ? (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Da li je fotografija žabe na olimpijskom bazenu u Čairu koja se pojavila na Fejsbuku – dokaz da je jedinom niškom zatvorenom bazenu potrebna hitna rekonstrukcija – pitanje je na koje je i pre pojavljivanja fotografije odgovorilo Gradsko veće Niša, donevši odluku da u toku godine detaljno renovira kupalište Sportskog centra Čair sa više od 10 miliona dinara. Nadležni u Sportskom centru za NTV tvrde da o ovom slučaju ništa nisu čuli i da treba proveriti verodostojnost fotografije.
Na Fejsbuku se pojavila fotografija žabe koja je snimljena uz sam olimpijski bazen u Čairu. Usledila je neverica korisnika društvene mreže, bilo je i šaljivih komentara ali i osude – uglavnom roditelja dece koja na čairskom bazenu treniraju neki od vodenih sportova. U upravi bazena tvrde da fotografiju nisu videli i da im se niko – do našeg javljanja, ovim povodom nije obraćao.
Bila šala ili ne, činjenica je da je zatvorenim bazenima u Čairu neophodna rekonstrukcija, za šta je Skupština grada na sednici ove nedelje već dala ,,zeleno svetlo“. Ako plan bude ispoštovan, biće završena izgradnja i započetih bazena na otvorenom, a nadležni gradski većnik Srdjan Vasković, gostujući u našoj emisiji Hoću da znam, pojasnio je da bi kupalište u Čairu trebalo da dobiju obrise akva-parka.
Direktor Sportskog centra Čair Dragan Perić više puta je već upozoravao da je veliki bazen zabrinjavajuće star i oštećen i da ga je neophodno hitno rekonstruisati jer ga dnevno koristi od 500 do 700 ljudi a ulaganja nije bilo godinama. Većnik Vasković kaže da planovi menadžmenta grada za ovu godinu ne idu na ruku samo bazenima u Čairu, već i kanalizacionim kolektorima, čija će izgradnja rešiti brojne komunalne probleme ali I stvoriti reudlove za investicije.
Kompleks zatvorenih bazena na Čairu otvoren je 1989. godine.