018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Za zimnicu i do 200 evra (VIDEO)

Komentari: isključeni

Cene voća i povrća na zelenoj pijaci su slične prošlogodišnjim, a ove sedmice  i nešto niže u odnosu na prethodnu, kažu prodavci.  Za pripremu kompletne zimnice neophodno je izdvojiti i do 200 evra, tvrde Nišlije.

Ove jeseni ponuda na zelenim pijacama je bogata jer letos nije bilo velikih suša. Priprema zimnice nije izostala iako je sve manje para, jer kako kažu Nišlije, zima mora nekako da se prezimi. Za neke skupo, a za druge pak nije. Ipak, i proizvođači moraju nešto da  zarade, a cene su, kažu, na prošlogodišnjem nivou.

Kupus se na Tvrđavskoj pijaci može pazariti i za 20 dinara po kilogramu, paradajz za 40, a kornišoni za 100 dinara. Plavi paradajz, šargarepa i luk su oko 50, a 10 dinara manje koštaju krompir, zeleni paradajz i tikvice. Pasulj već nekoliko godina drži cenu od oko 300 dinara po kilogramu, a jaja su 10 dinara.

Od voća su najjeftinije šljive, za koje treba izdvojiti 30 dinara, a jabuke, breskve i grožđe su oko 70. Kruške su od 40 pa do 100 dinara, a kilogram dinje košta 40 dinara.

Povezane vesti