018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Za uspešan rad LAF-a neophodna saradnja sa lokalnim i državnim institucijama (VIDEO)

Za uspešno funkcionisanje Lokalnog antikorupcijskog foruma, koji je u Nišu ponovo osnovan krajem prošle godine, neophodna je tesna saradnja sa gradskim i državnim institucijama, kaže član ovog tela Igor Milosavljević. On očekuje da će u saradnji sa građanima uspeti da suzbije korupciju koja je, kako kaže, i dalje u velikoj meri prisutna u našem društvu.

S obzirom na to da je, kako Milosavljević kaže, korupcija zahvatila sve pore našeg društva, on smatra da će članovi lokalnog antikorupcijskog foruma imati veoma težak zadatak. On ističe da građani sada imaju kome da prijave ukoliko primete bilo koji oblik korupcije i poziva ih da to učine jer je, kako kaže, to jedan od načina da se ova pojava suzbije.

Kada građanin prijavi korupciju, Milosavljević ističe da je potrebno da se u slučaj uključe i nadležne institucije kako bi se on što pre rešio. Zbog toga je, kako kaže, neophodno da se uspostavi dobra saradnja sa policijom, tužlaštvom i sudstvom.

Inače, Lokalni antikorupcijski forum u Nišu formiran je krajem okobra prošle godine. Time, grad Niš ide u korak sa normiranjem organizovane borbe protiv korupcije, kaže Pavle Dimitrijević, izvršni direktor Biroa za društvena istraživanja koji je i inciirao formiranje ovakvih foruma u gradovima Srbije.