018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Za turizam u Nišu idu bolji dani

Prema rečima nadležnih, ali i komentarima stručnih ljudi u svetu globalnog turizma, za Niš, kao turističku destinaciju idu bolji dani. To potvrđuju i komentari o našem gradu na svetski poznatim sajtovima, ali i broj turista koji je se iz godine u godinu povećava, kažu u niškoj turističkoj organizaciji. Dodaju i da je to što je Niš svrstan u 10 najlepših destinacija na Balkanu dobar povod da se turistički potencijali grada i dalje unapređuju.

Rame uz rame sa Bledskim i Plitvičkim jezerima, Ohridom, Svetim Stefanom i mnogim drugim zvučim imenima u svetu turizma, stoji i grad Niš, kao mesto koje ovoga leta turisti koji imaju nameru da obiđu Balkansko poluostrvo, ne smeju propustiti da posete. Na američkom sajtu earthtravelling.com koji je i objavio ovu listu, Niš je opisan kao kulturni, industrijski i administrativni centar ovog dela zemlje, koji je bogat istorijski nasleđem iz raznih istorijskih epoha, gde je niška Tvrđava, amblem grada, stavljena na prvo mesto. U niškoj turističkoj organizaciji kažu da su prijatno iznenađeni ovm vešću, i da Niš zaista ima šta da ponudi.

Nadležni u ovoj organizaciji tvrde da uvek ima mesta za napredovanje i da postoji još mnogo stvari koje treba da se urade da Niš spremno dočeka sezonu.

Na sajtu koji se bavi promocijom destinacija stoji i da je Niš osim kulturnog i istorijskog nasleđa, naširoko poznat i po gurmanlucima i ukusnoj hrani, koja je za razliku od drugih krajeva zemlje, ali i poluostrva veoma jeftina.

Povezane vesti

  • Pera

    Zaposljeni u turistickoj organizaciji grada Nisa su iznenadjeni ovom vescu zato sto su oni kao pali s Marsa. Niko nista ne radi, nikog nista ne interesuje, od direktora pa do onog prodavca suvenira sve interesuje samo svoj licni interes!
    A kako i ne bi kad je direktor Parlic prvi koji je u sukobu interesa jer pored funkcije koju obavlja drzi sopstvenu turisticku agenciju Easy travel :)
    Srbijo zemljo, otvori se, progutaj nas Nislije vec jednom sa sve Tvrdjavom, Medijanom, Cele Kulom, Crvenim Krstom, Bubnjem i TON-om!
    P.S. Čegar je izuzetak jer o njemu brine Sele, za njega sve pohvale!!!