018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Za sva tri obroka u menzi studentu je potrebno oko 170 dinara (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Doručak u menzi košta oko 40 dinara, što je bar upola manje novca od onog koliko bi jednom studentu bilo potrebno kada bi taj doručak pripremio u sopstvenoj režiji. Ovo je jedan od razloga zašto preko 6 000 studenata, svakog dana, posećuje restorane studentskog centra. Kamera Niške televizije zabeležila je kako izgleda dan u menzi iz ugla zaposlenih, kao i iz ugla studenata.

Za sva tri obroka u menzi, studentu je potrebno oko 170 dinara. Gledajući cene voća i povrća na pijacama kao i cene iz mesara i hiper marketa, ovaj iznos je bar za trećinu manji od onog koji bi student trebalo da izdvoji kada bi te obroke pripremao sam.

Izbalansirani obroci, provera njihove zdravstvene ispravnosti, kao i mogućnost izbora  između 6 vrsta jela i 4 vrste salate, u neograničenim količinama, samo su neke od povoljnosti koje uživaju niški studenti.

Iz centra podsećaju da pravo na menzu imaju i samofinansirajući studenti, s tim što je cena njihovih obroka nešto veća, pa bi tako 3 obroka koštala oko 400 dinara.

U Nišu menze postoje na tri lokacije,tako da, kako kažu iz centra, svi studenti niškog univerziteta mogu ručati u blizini svojih fakulteta.