018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Avramović: Aerodrom će morati do jula da bude spreman (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Letovi nikobudžetne kompanije WIZZ AIR sa niškog aerodroma doprineće razvoju grada i regiona, ističe direktor Regionalne razvojne agencije Jug Bojan Avramović.Sa aerodroma “Konstantin Veliki” leteće stanovnici čitavog istočnog Balkana, a za 2 godine imaće rekordan broj putnika, kaže Avramović.
Od 3. jula 2015. mađarska niskobudžetna kompanija WIZZ AIR počinje sa letovima za Bazel, dva puta nedeljno – ponedeljkom i petkom. Po elaboratu koji je usvojilo gradsko rukovodstvo, aviokompanije koje budu letele sa aerodroma “Konstantin Veliki” plaćaće 3 evra po putniku za sve aerodromske naknade. Ovo bi trebalo da stimuliše kompanije da dođu u Niš, ali subvencija za njih više nema. Letovi sa “Konstantina Velikog” doprineće razvoji grada i regiona, kažu u RRA “Jug”.
Svi radnici već mesecima primaju minimalac, a dugovanja aerodroma su 90 miliona dinara. Do jula sledeće godine, aerodrom će morati da bude potpuno spreman za letove.
Poslednje 4 godine Niš je uložio 6-7 miliona evra u vazdušni saobraćaj, međutim, aerodrom “Konstantin Veliki” još nema svu neophodnu opremu, rekao je Avramović.

Povezane vesti