018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Za Sky race „Sokolov put“ prijavljeno 259 takmičara (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Druga planinska trka “Sokolov put” održaće se sutra 1. maja. Trasom dugom 22 km, od Niške banje do najvišeg vrha Suve planine – Trema, poći će 259 takmičara iz 7 zemalja, kažu organizatori.

Za Drugi sky race “Sokolov put” prijavilo se 147 trkača i 112 planinara. Oni će u 8 sati ujutru startovati iz Niške banje, preko Crnog kamena, Mosora i Sokolovog kamena sve do Trema.

O bezbednosti takmičara brinuće gorska služba na 5 kontrolnih tačaka, a na Bojaninim vodama dežuraće ekipa Hitne pomoći.

Drugog i trećeg maja takmičari će moći da uživaju u pratećem programu. Za njih su organizovali Paraglajding, obilazak Jelašničke klisure i rafting na Nišavi. Akcenat su stavili i na zaštitu okoline.

Prva planinska trka “Sokolov put” privukla je mnogo takmičara. Njen uspeh doprineo je osnivanju organizacije Skyrunning Serbia koja je punopravni član Međunarodne skyrunning federacije. Drugu trku podržava i grad.

Najbrža žena i najbrži muškarac biće nagrađeni sa po 22.000 dinara i sportskom opremom, dok planinare očekuju nagradna putovanja po banjama u Srbiji.

Povezane vesti