018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Za rođendan pozorišta jedan potencijalni sudski spor i jedan koji se već vodi (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U očekivanju premijernog izvođenja komada “Drita”, oglasio se dramski pisac iz Niša, Stamen Milovanović, koji tvrdi da je tekst “Drite” plagijat njegove drame “Ne plači, Petra” za koju je 1999. godine dobio nagradu “Dragojlo Dudić”. Takođe, odlukom Višeg suda u Nišu, poništen je konkurs kojim je Ivan Vuković izabran za mesto upravnika niškog pozorišta. Presuda još uvek nije pravosnažna jer grad Niš ima pravo žalbe.
Ne plači Petra ili Drita? Stamen Milovanović, dramski pisac iz Niša, došao je u redakciju Niške televizije sa primerkom svoje objavljene i nagrađene drame “Ne plači, Petra” a bio je prisutan i na pres konferenciji u Narodnom pozorištu.
Na flajeru koja prati predstavu “Drita”, naznačeno je da je drama “Drita” nastala po motivima drame “Ne plači, Petra”, Stamena Milovanovića, ali kakav će epilog biti, ostaje da se vidi.
Po tužbi Miroljuba Jovanovića, koji je bio jedan od kandidata na konkursu za mesto upravnika niškog pozorišta, Viši sud u Nišu doneo je nedavno odluku da poništava konkurs kojim je Ivan Vukovič izabran za upravnika.
Grad Niš ima pravo žalbe pred Apelacionim sudom na prethodno donesenu presudu Višeg suda u Nišu.