018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Za poskupljenja u skladu sa životnim standardom

Komentari: isključeni

Socijalno-ekonomski savet uoči najavljenih poskupljenja apeluje na Gradsko veće da prilikom donošenja odluka o povećanju cena usluga pojedinih javno-komunalnih preduzeća uzme u obzir životni standard građana, ali i da ima u vidu očuvanje kredibiliteta ovih ustanova i preduzeća.

Na Sednici Saveta izražena je i zabrinutost zbog trenutnog stanja u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Predsednik socijalno-ekonomskog saveta Grada Niša Branislav Ranđelović kaže da je posle najava poskupljenja usluga pojednih javno-komunalnih preduzeća, Savet uputio apel Gradskom veću da, prilikom donošenja odluka o povećanju cena usluga, ima u vidu očuvanje stanja i integriteta naših javnih ustanova i preduzeća, te da im eventualnim odbijanjem nove cene ne ugrozi poslovanje. S druge strane, u vidu treba imati i tešku ekonomsku situaciju u kojoj se nalaze građani, ističe Ranđelović.

Ranđelović apeluje na sva pravna i fizička lica da ukoliko imaju dugovanja prema ovim i sličnim preduzećima, da ih što pre izmire, kako ih time ne bi gurali u dalju propast .

Povezane vesti