018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Za nišku Pivaru konačno lepe vesti (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Za nekoliko dana radnici će biti vraćeni na posao a remont pogona nastavljen, pošto je Privredni apelacioni sud u Beogradu ponovo ukinuo privremenu meru zabrane raspolaganja imovinom, koja je dvaput zaredom izricana novom vlasniku – firmi „Kapitalni projekti’. Odluka je proglašena roglasio je za neosnovanom i nezakonitom, kažu novi vlasnici Pivare dodajući da će, usled činjenice da je sada stvar čista, uskoro početi da proizvode pivo.
Konačna odluka beogradskog Privrednog apelacionog suda uručena je bugarskoj kompaniji 21. oktobra, a povraćaj imovine zvanično je obavljen u sredu popodne. U rukovodstvu koje zastupa bugarskog vlasnika Stefana Stefanova tvrde da je zbog ove gotovo dvomesečne zabrane naneta šteta koja se meri desetinama miliona dinara, te da viiše neće gubiti ni dana.
Sredinom prošle nedelje održano je maratonsko ročište od šest sati, gde se u Privrednom sudu raspravljalo o poništenju prodaje nekadašnjeg giganta u proizvodnji piva, a po tužbi kompanije „Lus investment“ koja tvrdi da je kao zainteresovana strana u tom procesu bila oštećena. U „Kapitalnim projektima“ ističu da ih proces i iščekivanje presude neće omesti.