018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Za neočišćen sneg ispred objekta kazne od 5 do 50 hiljada dinara (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Nišlije su obavezne da čiste sneg 5 metara oko svojih kuća, zgrada i drugih objekata, kao i da pristupne staze posipaju materijalima protiv klizanja, kažu u komunalnoj policiji. Za nepoštovanje ove odluke o komunalnom redu predviđene su kazne od 5 do 50 hiljada dinara.
Ukoliko nemate lopate, ima još vremena da ih nabavite. Za sada nema snega a kada ga bude, Nišlije će morati da čiste 5 metara oko svojih kuća, lokala i zgrada, ukoliko ima toliko prostora oko objekata. Osim toga, po odluci o komunalnom redu, dužni ste da pristupne staze posipate materijalima koji sprečavaju klizanje, kao što je so ili pepeo, pojašnjava komunalni policajac Milan Đorđević.
Ukoliko ne očistite sneg bićete u obavezi da platite 5 000 dinara kao fizičko lice, 10 000 kao preduzetnik i 50 000 kao pravno lice. Ledenice su, takođe, potencijalna opasnost koju su građani dužni da uklone sa svojih objekata ili da obezbede mesto gde bi one mogle da padnu, dodaje Đordević. Kako kaže, Nišlije su poslednjih nekoliko godina postale svesne ove svoje obaveze, naročito nakon 2012.godine kada smo imali jaku zimu sa puno snega.