018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Za nastavak priprema proizvodnje u pivari se čeka pismeno rešenje suda (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Privredni apelacioni sud u Beogradu poništio je rešenje kojim je firmi “Kapitalni projekti”, novom vlasniku Niške pivare, bilo zabranjeno da raspolaže kapitalom. Niška pivara bi trebalo da nastavi pripreme za proizvodnju, nakon što dobiju pismeno rešenje suda, kaže zakonski zastupnik pivare Nikola Karanović.
Posle tužbi kompanije “Lus investment” koja je bila drugi zainteresovani kupac Niške pivare, novi vlasnik, bugarski biznismen Stefan Stefanov, nije mogao da raspolaže kapitalom, jer je privredni sud doneo meru kojom zabranjuje sve dalje aktivnosti. Takođe, stečajni upravnik pivare Ljubomir Kostić bio je smenjen jer je “Lus investment” protiv njega podneo krivičnu prijavu. Ovu meru je posle skoro meseć dana ukinuo Privredni apelacioni sud u Beogradu, nakon što je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika utvrdila da je Ljubomir Kostić u prodaji pivare poštovao Zakon. Kako je Niškoj televiziji rekao zakonski zastupnik pivare Nikola Karanović, novi vlasnik ima velike gubitke zbog ove mere, a svi radnici su otpušteni. Ipak je dobro, kaže, što je posle svega novom vlasniku omogućeno da nastavi sa pripremama za proizvodnju, što će učiniti, nadaju se u ponedljak, čim dobiju pismeno rešenje suda.
Karanović dodaje da je pivara trenutno u jako lošem stanju i da je potrebno da se u nju uloži još 4 milioa evra. Ipak, kako kaže, novi vlasnik neće odustati od nje.
Podsećamo da je Niška pivara posle sedam neuspelih licitacija, neposrednom pogodbom prodata bugarskoj kompaniji za oko 130 miliona dinara, odnosno nešto više od milion evra.