018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Za mesec dana se otvara Klinika za kardiohirurgiju (VIDEO)

Komentari: isključeni

Direktor Kliničkog centra, Zoran Radovanović, izjavio je da će za mesec dana u Nišu biti otvorena Klinika za kardiohirurgiju, a da se intenzivno radi i na izgradnji novog Kliničkog centra. Prema najavama Radovanovića, ovi objekti biće među najsavremenije opremljenim u regionu i doprineće bržem zbrinjavanju kritičnih pacijenata iz jugoističnog regiona.

Novoizgađena zgrada Kardiohirurgije ima 2.500 kvadrata, a raspored sala je na visokom nivou što će omogućiti vrhunske rezultate u lečenju, kaže direktor niškog Kliničkog centra, Zoran Radovanović. On dodaje da se intezivno radi i na izgradnji novog bolničkog centra na Koridoru 10.

Novi objekti biće po evropskim standardima i doprineće bržem zbrinjavanju kritičnih bolesnika iz jugoistočnog regiona, ističe Radovanović.

Radovanović dodaje da je nedavno smanjeno i prosečno vreme čekanja na rezultate dijagnostičkih ispitivanja u Centru za patologiju, da su donacijama obnovljene četiri operacione sale, kao i da se radi na uređenju kruga niške bolnice.

Povezane vesti