018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Za kupovinu nacionalnog teleoperatera zainteresovano je osam kompanija (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Dok jedni prodaju Telekoma ocenjuju kao nastavak rasprodaje državne imovine, drugi se raduju što će dobiti bar 40 evra jer, kako kažu, svaki dinar je značajan. Na taj novac ima pravo oko 4 miliona 800 hiljada stanovnika Srbije koji imaju pravo na besplatne akcije.
Godinama unazad, u javnosti se vode rasprave o prodaji “Telekoma“. Neki to smatraju sumnjivom rasprodajom državne imovine, dok drugi imaju poverenja u postupke Vlade Srbije.
Država očekuje da od prodaje Telekoma dobije milijardu i po evra. Nezvanično se u javnosti spominje da su kupci za Telekom spremni da izdvoje 1,2 milijarde evra. Zavisno od cene koja se postigne, 4.8 miliona građana Srbije moći će da dobije između 37,5 do 46 evra od prodaje Telekoma.
Za kupovinu nacionalnog teleoperatera zainteresovano je osam kompanija. Prema poslednjim najavama premijera Aleksandra Vučića, ukoliko uspe privatizacija “Telekoma“ i koncesija za aerodrom “Nikola Tesla”, Srbija će imati novca i za izgradnju nacionalnog stadiona i za renoviranje bolnica.