018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Za jednaka prava dece na obrazovanje (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Ukoliko do 15. novembra ne počne izgradnja novih učionica, roditelji učenika Osnovne škole “Branko Miljković” neće dozvoliti deci da pohađaju nastavu. To je odluka Saveta roditelja i Školskog odbora doneta u „pet do dvanaest“ na protestu upozorenja “Za jednaka prava dece na obrazovanje“, koji je u ime Grada podržao i Boban Džunić, predsednik Opštine Palilula, na čijoj teritoriji se škola i nalazi.

Zbog starih nedovoljno bezbednih učionica nastava u Osnovnoj školi „Branko Miljković“ se već godinu dana odvija u tri smene, sa skraćenim časovima i radnim subotama. Savet roditelja ove škole više je puta obaveštavao nadležne da postoji plan i novac za dogradnju novih učionica, ali radnika još nema. Stalo se, kako kažu, kod raspisivanja tendera i izbora izvođača radova.

Opština Palilula u saradnji sa roditeljima i članovima Saveta OŠ „Branko Miljković“ ulaže napore da se ovaj problem reši, jer, kako kažu, projekat i novac za dogradnju škole postoji. Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu je već izdvojilo dvadeset pet miliona dinara, dok je Grad Niš za ove namene predvideo trideset miliona dinara.

Oko hiljadu učenika ove škole na Trošarini ne zaslužuje da osnovno obrazovanje stiče u ovako otežanim okolnostima, poručuju iz Saveta roditelja škole i dodaju da će se uskoro ponovo okupiti i zahtevati odgovor nadležnih na pitanje kada će se krenuti sa rekonstrukcijom škole.

 

 

 

 

Povezane vesti