018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Za grip još rano (VIDEO)

Komentari: isključeni

Iako je broj respiratornih infekcija blago povećan, o epidemiji gripa još je rano govoriti, kažu u niškom Domu zdravlja. Ipak, oni apeluju na građane, posebno na rizične kategorije, da se vakcinišu na vreme, kako bi spremno dočekali sezonu ovog virusa koja se očekuje početkom sledeće godine.

U Domu zdravlja, bar kada je reč o odeljenju za odrasle, za sada nema gužvi, a pacijenti se, uglavnom, žale na lakše respiratorne infekcije, koje se brzo saniraju, kaže načelnica odeljenja službe opšte medicine Danijela Cvetković. Ona dodaje da je sad pravo vreme za preventivu i poziva građane da se što pre vakcinišu.

Lepo vreme krajem oktobra može biti mač sa dve oštrice, dodaje doktorka Cvetković ističući da je ovakvo vreme pogodno za razvoj virusa, ali je i dobro jer građani više vremena provode na svežem vazduhu. Ona ističe da bi građani u narednom periodu trebalo da povedu računa i o oblačenju, ali i ishrani kako bi ojačali imunitet.

Ukoliko temperature i u narednom periodu ostanu relativno visoke, doktorka Cvetković ne očekuje veće probleme zbog gripa. Epidemiju u pravom smislu, dodaje ona, možemo očekivati krajem januara ili početkom februara, a kojih će razmera biti zavisi i od nas samih.

 

 

Povezane vesti