018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Za dva meseca novi Omladinski klub (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Organizacije koje se bave mladima uskoro će moći da koriste Omladinski klub za svoje aktivnosti, čije se otvaranje očekuje za 2 meseca u okviru gradske Kancelarije za mlade u Obrenovićevoj ulici. Sredstva za opremanje kluba obezbeđena su preko projekta Ministarstva omladine i sporta.
Kancelarija za mlade grada Niša okupila je organizacije koje se bave omladinom da bi im predstavila mogućnosti koje će im doneti Omladinski klub, čije otvaranje očekuju za dva meseca. Klub će biti potpuno tehnički opremljen za edukacije, obuke i seminare. Ovaj projekat vredan je oko 1 200 000 dinara koje je obezbedilo Ministarstvo omladine i sporta.
Kancelarija za mlade u Nišu postoji 3 godine. Za ovo vreme uvideli su glavne probleme sa kojima se suočavaju mladi u gradu, a to su – zaposlenje, bezbednost i informisanje. Međutim, njihov posao ograničen je na edukacije i neformalno obrazovanje mladih.
Prošle godine 87 mladih je obavljalo praksu u gradskim institucijama preko Kancelarije za mlade, a ubuduće će se, kažu, truditi da ovaj program obuhvati i privatni sektor.