018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Za bolju saradnju vinogradara i vinara iz Srbije i Bugarske. (VIDEO)

Komentari: isključeni

Zahvaljujući prekograničnoj saradnji između GO Pantelej i bugarske opštine Lom rekonstruisaće se dva lokalna puta i unaprediti saradnja vinogradara i vinara iz Srbije i Bugarske.
Predsednik opštine Pantelej Srđan Savić kaže da je ovo završni deo projekta, ali da će se saradnja i dalje nastaviti sa bugarskim čelnicima opštine Lom.
U okviru projekta “Povećanje pristupačnosti u prekograničnom regionu, rehabilitacijom dva lokalna puta koji prolaze kroz atare opštine Lom i GO Pantelej” proizvođači vina i udruženja voćara iz ove niške opštine učestvovaće u februaru na međunarodnom sajmu vina u Lomu u Bugarskoj. Oni će, takođe, biti učesnici seminara o modernim tehnologijama i trendovima u proizvodnji vina koji će se održati u GO Pantelej.
Projekt je počeo 2013, a finansira se iz IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Bugarska. U toku nedavnog boravka u opštini Pantelej, bugarska delegacija obišla je put od sela Cerje do Cerjanske pećine, za čiju izgradnju su prvenstveno namenjena sredstva iz IPA programa.