018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vulin: „Sistem socijalne zaštite veoma dobro funkcioniše u Nišu“ (VIDEO)

“Sa 700.000 korisnika i 2.000 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite, moramo da budemo vrlo precizni i racionalni u raspodeli onoga sa čime raspolažemo”, istakao je Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na sastanku sa direktorima niških socijalnih ustanova.
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podnosi najveći teret ekonomske krize.. I pored besparice, sistem socijalne zaštite veoma dobro funkcioniše u Nišu, rečeno je na sastanku. Dobra komunikacija i koordinacija Centra za socijalni rad sa resornom upravom, Niškom filijalom Pio fonda, Nacionalnom službom za zapošljavanje kao i ustanovama socijalne zaštite, čini ovaj sisem efikasnim i funkcionalnim. Podrška Ministarstva za rad neće nedostajati ni u narednom periodu, kaže ministar.
Ministar Vulin osvrnuo se i na nedavno usvojene izmene i dopune Zakona o radu koji uskoro stupa na snagu.
Ono što je nova Vlada obezbedila jeste milijarda dinara za subvencionisane kredeita za razvoj preduzetništva, a od ove godine kreće i primena Aktivnih mera zapošljavanja, koje će umnogome promeniti socijalnu i ekonosmku sliku Srbije na bolje, najavio je ministar Vulin.

  • Djordje

    To sto ministar Vulin nije video ne mora da znaci da nece videti ni cuti ! Najveci manipulanti sredstvima su isti ti koji su bas njega ugostili ! Kako i ko prima socijalnu pomoc, i na kakav nacin to Vulin zna i upoznat je ! Dosao je samo da upozna doticnu gospodu, tj. GOSPODJICE ! Ova delegacija je u Nis dosla da upozna licno neke od KOLOVODJA spekulanata , falsifikatora dokumenata i one dusebriznike koji pomazu ovaj narod ….

  • Đorđe

    MINISTAR ŽIVI U OBLACIMA ! SIROTINJA GLADUJE ! ZA TENDER ZA NARODNU KUHINJU POTREBNO VIŠE OD GODINU DANA ! GRADSKA VLADA DA ODGOVARA JER SE U NIŠU NIŠTA NE MENJA KA BOLJITKU ŽIVOTA ! SAMO BUDŽETLIJE ŽIVE OSTALI CRKAVAJU !!!