018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vulin posetio dom „Duško Radović“

Od:
Komentari: isključeni

Porodicama koje su suočene sa problemima I mogućnošću izdvajanja deteta, dom Duško Radović obezbeđuje porodičnog saradnika – stručnjaka koji 6 meseci radi sa porodicom I odnosima u njoj. Ovo je projekat koji se realizuje 3 godine, a minister Aleksandar Vulin, koji je danas I posetio dom Duško Radović, rekao je da su se porodični saradnici dobro pokazali u praksi te tako postoji mogućnost da ovo bude stalna usluga koju bi finansirala država.

Od 140 porodica, sa kojima su radili porodični saradnici, u hraniteljske porodice smešteno je samo troje dece, što je najbolji pokazatelj da projekat daje odlične rezultate. Projekat porodični saradnik pokrenuo je dom Duško Radović.
Ministar Vulin, koji je posetio dom Duško Radović I tom prilikom razgovarao sa čelnicima ustanova socijalne zaštite, napomenu je da nikada u istoriji socijalne zaštite od 2000 nije više novca ulagano u socijalnu zaštitu. Ove godine, najavljuje on, negde oko 400 miliona dinara biće izdvojeno za usluge u zajednici, grupu u koju spada I usluga porodičnih saradnika.

Gradonačelnik Niša najavio je da će saradnja između gradskih institucija I ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka I socijalna pitanja u toku ove godine biti još bolja.
Osim u domu Duško Radović, projekat „Porodični saradnik„ realizuje se u još tri grada. A u projekat je uključeno ukupno 430 porodica.