018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vuković: Ulaganja u kulturu minimalna (VIDEO)

Komentari: isključeni

Osim što ih zakon tretira kao javna preduzeća, pa za izbor reditelja predviđa raspisivanje javne nabavke, problem pozorišnog života, a generalno i kulture u Nišu, jeste nedovoljno koncentracije da se projekti dovedu do kraja, ocenio je za NTV direktor Narodnog pozorišta u Nišu Ivan Vuković, ali uz napomenu da to nije specifičnost ovog grada, već karakteristika za celu Srbiju. Otežano je i privlačenje sponzora, ističe Vuković, jer nema poreskih olakšica za organizacije i kompanije koje žele da na taj način ulažu u kulturu.

Narodno pozorište u Nišu priprema tri nove predstave za novu sezonu od jeseni. Direktor Ivan Vuković očekuje ,,stabilnu“ posećenost, kako je, gostujući u emisiji ,,Hoću da znam“, opisao uglavnom punu salu niškog teatra na predstavama tokom prethodnih 12 meseci.

Vuković je potvrdio da repertoarske prilike donekle prate finansijsko stanje, mada su, kako kaže, predstavnici kulture jako glasni kada je u pitanju količina novca koja se izdvaja za ovu oblast.

Vuković je na mestu direktora niškog teatra pune dve godine i za to vreme, kako kaže, nastoji da kreira program koji će zadovoljiti šire kulturne potrebe.

Povezane vesti