018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vučko Manojlović ponovo iza rešetaka

Komentari: isključeni

Najpoznatiji srpski osuđenik na smrt Vučko Manojlović (68), koji je posle 27 godina u zatvoru izašao na slobodu u februaru odlukom o pomilovanju predsednika Srbije Tomislava Nikolića, uhapšen je zbog sumnje da je juče u svojoj kući silovao spremačicu LJ.M. (48).

Podsetimo, Vučko Manojlović (66) na smrtnu kaznu je osuđen 1986. godine. Dve godine ranije, odmah po izlasku iz zatvora, u nameri da se osveti za petogodišnju robiju zbog silovanja, ubio je zamenika okružnog javnog tužioca u Leskovcu Dragomira Krstića.

U Srbiji je 9. marta 2002. godine ukinuta smrtna kazna. Tadašnji predsednik Milan Milutinović potpisao je pet meseci kasnije akt o pomilovanju, pa je najteža kazna zamenjena zatvorskom od 40 godina. Tako je Manojlović umesto 20 godina dobio duplo više robije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pomilovao je Manojlovića 1. februara. Manojlović je tako 14.februara ove godine posle 33 godine robije postao slobodan čovek. Posle izlaska iz zatvora on je izjavio da se oseća kao da je „stigao u neku drugu civilizaciju“.

Povezane vesti