018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vučić: Ugovor sa Etihadom će biti objavljen sledeće nedelje

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Premijer Aleksandar Vučić je najavio da će sledeće nedelje biti objavljen, „crno na belo“, ugovor o partnerstvu sa avio-kompanijom Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Vučić je rekao da će biti objavljeni i ostali ugovori koji su proglašeni za tajne i izjavio da nije siguran da će se svi tome obradovati.

Povodom moguće objave ugovora sa italijanskim „Fijatom“ o suvlasništvu u kragujevačkoj fabrici „Fijat automobili Srbija“, Vučić je rekao da će o tome sa predstavnicma „Fijata“ još morati da razgovara.

„Ja se ne bih radovao objavljivanju tajnih ugovora da sam na mestu onih koji tobože na tome instistiraju“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kada će biti objavljeni „tajni ugovori, nakon obilaska petlje Obrenovac – Ub i Lajkovac – Ljig.

Premijer tvrdi da je ugovor sa Etihadom čist kao sunce, jer „niko tu nije strpao pare u svoj džep niti je opljačkao zemlju“, te da će biti pokazan „crno na belo“.

Vučić je najavio da će 10. septembra otputovati u Peking i da se nada da će tamo biti potpisano više značajnih ugovora između Srbije i Kine.

Premijer je rekao da niko nije v. d. direktora „Železnica Srbije“ i da će se direktori javnih preduzeća birati na konkursu.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da bi uvođenjem sankcija Rusiji „propao posao“ voćarima, povrtarima, mlekarima i da bi Srbija izgubila najmanje milijardu evra.

 

Povezane vesti