018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vučić: Srbija u dramatično teškoj situaciji

Komentari: isključeni

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Srbija u dramatično teškoj situaciji, jer je prinuđena da bira između dve teške stvari – prihvatanja veoma lošeg plana za Srbe na severu KiM i odbijanja da potpiše sporazum sa Prištinom.

Vučić je gostujući u Dnevniku RTS rekao da Beograd do sledećeg utorka mora da pošalje u Brisel odgovor i da kaže da li može ili ne da prihvati određene stvari.

Prema njegovim rečima, plan koji je Beogradu ponuđen je veoma loš za naš narod, i nepostizanje sporazuma s Prištinom veoma loše za našu zemlju. On je rekao da bi nepostizanje sporazuma praktično značilo zatvorena vrata Srbiji u svetu i manje novca za naš budžet.
„Moramo pokušati da dobijemo datum i da nađemo zajednički jezik sa zapadnim silama“, rekao je Vučić i istakao da je veliko pitanje da li će se u tome uspeti i da je to istovremeno veliki rizik.

„To je cela priča i nema tu velike tajne“ dodao je Vučić i ponovio da ćemo morati da biramo i da se opredelimo između dve stvari, od kojih nijedna za Srbiju nije laka.
„Šta god da uradimo svako od nas nosiće težak teret“, podvukao je Vučić.

„Nismo išli da se dodvoravamo bilo kome – Išli smo da predstavljamo naš narod i zemlju“ poručio je Vučić ali i dodao da je njihov posao i to da kažu šta su posledice i prihvatanja i odbijanja.

On je dodao da je ponudio ostavku u momentu kada je bilo jasno da „ćemo dobiti papir ‘uzmi ili ostavi’ za nešto što sam mislio da nije fer i da ne zaslužuje našu pažnju“. „Ne pada mi na pamet da prodajemo narodu rog za sveću“ rekao je Vučić. (Tanjug)

Povezane vesti