018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vučić: Srbija je faktor stabilnosti i to će i ostati

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za Si-En-En (CNN) da je Srbija faktor stabilnosti i da će to i ostati, što je odlična vest za ceo svet, da Srbija jeste na putu ka Evropskoj uniji, ali ne nameće sankcije Rusiji, što znači da mora da štiti svoju ekonomsku i političku budućnost.

„Kao što znate imao sam priliku da razgovaram sa kancelarkom Merkel, premijerom Francuske Manuelom Valsom, a o ovim pitanjima diskutovali smo i sa Manuelom Barozom i komesarom Štefanom Fileom. Naravno, imamo interese o kojima treba da se staramo, moramo da vodimo računa o našim građanima“, naveo je predsednik srpske Vlade.

On je podvukao da istovremeno moramo da harmonizujemo naš pravni sistem sa pravnim sistemom Evropske unije. „Činimo sve da bismo usvojili sve deklaracije i rezolucije koje je Evropska unija već usvojila. Ima malih razlika u mišljenju, ne kada je u pitanju Ukrajina, već kada je u pitanju nametanje sankcija Rusiji. Nadam se da će ljudi u Evropi shvatiti specifičnu situaciju u kojoj se Srbija danas nalazi, posebno zbog te potrebe koju sam na početku naglasio, da mi moramo da budemo stabilni u budućnosti“, kazao je Vučić u intervjuu CNN-u.

(Tanjug)

 

Povezane vesti