018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vučić: Posao SNS-a da obezbedi modernu Srbiju

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas u Ćićevcu da ta stranka nikada neće vladati bez podrške naroda i dodao da se sada jasno vidi ko u narodu tu podršku ima.

- Ja sam uvek bio zagovornik poštovanja legitimiteta. Mi ne želimo da vladamo bez podrške naroda, jer smo bez podrške naroda niko i ništa. Ako se na bilo koji način dovede u pitanje podrška građana, mislim da su izbori jedino rešenje - rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara o vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, Vučić je rekao ukoliko bude takva atmosfera u Srbiji da ne možete da radite, jer svi smatraju da su mnogo bolji, mislim da na kraju treba da razgovaramo sa koalicionim partnerima šta je najbolje rešenje.

Ukoliko bude postojala jasna izražena želja za ispitivanjem legitimiteta i ukoliko SNS nema podršku naroda, nećemo bežati od izbora, iako nam oni u ovom trenutku nisu potrebni, rekao je Vučić

On je istakao da je situacija u narodu prilično jasna i naglasio da su Srbiji mnogo potrebnije promene, rad, disciplina, odgovornost i prave mere, ma kako teške i bolne bile.

- Ali znate, nemoguće je uvek raditi u atmosferi u kojoj svi ostali hoće izbore, u kojoj svi ostali kažu da su mnogo bolji i govore o katastrofalnim i kataklizmičnim rešenjima koje danas postoje“ – istakao je Vučić.

Srbija će u narednih deset dana dobiti prvih 100 miliona evra iz Abu Dabi Divelopment fonda za navođnjavanje, izjavio Vučić.

Reč je o kreditu na 20 godina, sa pet godina grejs periodom, i kamatom od 2,5 odsto, kazao je Vučić u obraćanju članovima SNS u prostorijama stranke u Kruševcu.

On je objasnio da će se ovim kreditom pokriti 25.000 hektara zemljišta najmodernijom opremom za navodnjavanje.

Vučić je najavio da će narednih dana biti potpisan i memorandum o razumevanju, a zatim u narednih šest nedelja i ugovor sa kompanijom Mubadala o centru za istraživanje.

Ova kompanija bi uložila u taj centar oko 400 miliona evra, dodao je Vučić.

Govoreći o novim investicijama, prvi potpredsendik vlade je kazao da očekuje i otvaranje fabrike „Boš“ u Šimanovcima u novembru.

- U novembru bi jedna inostrana kompanija koja se bavi proizvodnjom kablova za automobilsku industriju mogla da otvori prvih 500 radnih mesta, a očekujemo da će do kraja sledeće godine da se otvori još 1.000 - kazao je Vučić.

On očekuje da će „Mercedes“ ući u „Ikarbus“, a kako je rekao, nada se i u FAP, istakavši da Srbiju očekuje mnogo novih investicija.

Vučić je primetio da su za Srbiju vesti jedino kada su loše i kada imaju negativistički pristup, i da je za Srbiju i dalje važniji pristup kritkovanja nego kada se otvaraju nove fabrike i kada se nešto radi.

Vučić je rekao i da će u narednim danima biti predložene ekonomske i druge mere, među kojima i one koje će predložiti ministar finansija, i da će one imati podršku čitave vlade.

- Neke od teških stvari koje ćemo preduzet, ovih dana ćemo predložiti, a i ono što ministar finansija bude predložio imaće punu podršku i predsednika vlade, i moju, i našu - rekao je Vučić.

On je dodao da to neće biti lake stvari, da se moraju napraviti ogromni koraci da bi se krenulo napred, ali i da je uveren da građani to vide i razumeju.

SNS kao najodogovornija snaga u društvu, rekao je Vučić, mora da vodi računa o napretku i modernizaciji, da se ne staje pred teškim odlukama i da se ne razmišlja o rejtingu i popularnosti, „već kako Srbiju da izvučemo iz krize“.

Vučić je rekao da je Srbija bila u situaciji kao Grčka i Španija pre četiri godine, ali da tadašnje rukovodstvo to nije htelo da prizna građanima i nikakve reforme nije sprovelo.

On je dodao da Grčka sada izlazi iz krize, sledeća godina u toj zemlji će biti godina industrijskog rasta, ali i da se plaši da je Srbija dovedena u situaciju da bez preduzimanja teških mera bude u gorem stanju nego Grčka.

Vučić je poručio da, ako neko ne razume potrebu i težinu mera koje će biti preduzete, da sa tim problema nema i da uvek može da bude smenjen…

- Za nas je najvažnije da imamo legitimitet i podršku građana i želim da verujem da građani znaju da su ovo ispravni koraci, kao i da ništa ne pada s neba – rekao je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade rekao je danas da će se još razgovarati o prijavama za učešće na kosovskim izborima.

Na novinarsku konstataciju da je od 39.000 prijava za učestvovanje na kosovskim lokalnim izborima pristiglih iz centralne Srbije, Centralna izborna komisija (CIK), kao ispravne prihvatila 1.200, Vučić je rekao da će se o tome još razgovarati.

- Oni imaju bezbroj trikova kojima se služe svakodnevno, od toga da mi moramo nekog da molimo da bi nam bilo obezbeđeno pravo koje smo već dogovorili u Briselu, a to je još jedan naš član u CIK-u, i hiljadu takvih stvari, i ta borba je još uvek u toku – rekao je Vučić, izrazivši očekvanje da će se to promeniti.

Vučić je izjavio da su ključni zadaci vlade da se u narednih godinu dana zaposli desetine hiljada ljudi, kao i da će se raditi na smanjenju fiskalnog deficita i javnog duga.

Vučić je, obraćajujući se građanima u Ćićevcu, poručio da od njih traži strpljenje, više rada i odgovornosti, kao i podršku za teške reforme koje se moraju preduzeti.

Prema njegovim rečima, neki su sprovodili neodgovorne reforme, otimali od građana, od penzionera, a to se ubuduće nehe raditi.

- Brojni teški poslovi su pred nama i uz vašu snagu i energiju u tome ćemo uspeti, jer bez vaše snage i energije ništa ne bismo mogli da postignemo – istakao je Vučić.

On se na kraju građanima zahvalio što veruju u, kako je istakao, poštenu i odgovornu Srbiju.

Vučić, koji je i predsednik SNS, rekao je da je posao te stranke da obezbedi modernu i naprednu Srbiju i bolji život za njene građane.

Vučić je danas u Ćićevcu prisustvovao otvaranju novih prostorija SNS u toj opštini.

Otvaranju su prisustvovali i potpredsednik SNS i gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, funkcioneri stranke Vladimir Cvijan, Zoran Babić i Goran Knežević, kao i gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Povezane vesti