018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vučić: Od bolesnih praviti profitabilne kompanije

Komentari: isključeni

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić ocenio je tokom leta za Abu Dabi, da probleme treba rešavati suuštinski i od bolesnih kompanija praviti profitabilne. Prvim letom nove nacionalne avio kompanije Er Srbija, kojim je otvorena redovna linija Beograd – Abu Dabi, otputovala je delegacija Srbije koju predvodi vicepremijer Vučić. „Ovim putovanjem smo pokazali da možemo da menjamo stare navike i naše ponašanje prema problemima. Da ne bacamo pare u bunar, već da pokušamo da ih rešavamo suštinski i da od bolesnih kompanija pravimo da budu profitabilne“, rekao je Vučić tokom leta za Abu Dabi. 

Prema njegovim rečima, nije problem da se ulože milijarde, jer ako neka firma posle godinu ili dve dana počne da pravi profit, onda je napravljen veliki uspeh.   Poverenje koje je Srbiji ukazao jedan od vodećih svetskih avio-prevoznika „Etihad“, znak je svim ulagačima da imaju razloga da ga slede.

„Naravno da dolaze zbog profita, to je ono što pokreće svet, to naši ljudi moraju da znaju i nemamo šta da ih lažemo. Nema para ako te neko voli“, rekao je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, preneo je RTS.

Direktor nove nacionalne avio-kompanije Dane Kondić rekao je da let za Abu Dabi jedna velika razlika u odnosu na praksu koja je važila do juče.   Kako je prenela Televizija Pink uskoro bi u Abu Dabiju trebalo da bude organizovana investiciona konferencija čiji je cilj privlačenje potencijalnih investicija u Srbiju.   Novi avion u floti Er Srbije, „erbas A 319″, koji je juče u popodnevnim satima poleteo sa aerodroma Nikola Tesla sleteo je sinoć oko 22 časa u Abu Dabi.

Kako navodi RTS, ministar pravde Ujedinjenih Arapskih Emirata Hadef bin Juan Al Daheri dočekao je na aerodromu u Abu Dabiju prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.   Nacionalna aviokompanija Er Srbija „poletela“ je u 16.45 sati prvim letom aviona „erbas A 319″ – „Novak Đoković“, što je zvanični početak rada te kompanije čiji je cilj da postane vodeća u regionu.

U avionu za Abu Dabi su bili i ministar poljoprivrede Dragan Glamočić, ministar finansija Lazar Krstić, zamenik predsednika Komiteta Vlade za saradnju sa UAE Mlađan Dinkić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, više profesora Beogradskog, Niškog i Novosadskog univerziteta, predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić, privrednici, predstavnici medija…   Pre prvog promotivnog leta Er Srbije, Vučić i Kondić su poručili da je taj let važan i za Srbiju i za kompaniju. Vučić je objasnio da je značajan i zbog toga što se pokazalo da smo u stanju da menjamo navike i način razmišljanja i da uspemo da postignemo i napravimo i više od onoga što smo očekivali.

Povezane vesti