018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vučić: Cilj Srbije da dostigne Austriju

Komentari: isključeni

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić poručio je danas, na zajedničkoj konferenciji posle razgovora sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom, da je cilj Srbije da dostigne austrijski model uređenja države, ali da će, da bi to bilo moguće, morati da radi godinama i decenijama i da mnogo toga kod sebe menja. Kurc je istakao da je Austrija spremna da Srbiji pomogne na putu ka EU , kao i da priželjkuje da član postane možda već 2018.

Vučić je, posle razgovora sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom, rekao da će Srbija biti stabilna država, otvorena za investicije, i da u tom smislu očekuje podršku Austrije.

Srbija, kako je istako, želi Austriju kao iskrenog prijatelja, koji može da ukaže na greške i omogući efikasniji razvoj i približavanje austrijskom i nemačkom modelu.

Vučić je dodao da je od šefa austrijske diplomatije zatražio veću pomoć i podršku u evrointegracijama, znanju i dovođenju investitora, posebno posle popravljanja poslovnog ambijenta u našoj zemlji.

Kurc je istakao da je Austrija spremna da Srbiji pomogne gde god može na putu ka EU.
Zahvalivši na mogućnosti da danas poseti Srbiju, šef austrijske diplomatije je rekao da je Austrija povećala budžet za projekte regionalne saradnje sa 1,9 na 4 miliona evra, te da će to pomoći da se pruži konkretna pomoć regionu.

Naglasio je da su Austrija i Srbija ne samo kulturno i privredno povezane, već i ljudski, jer u Austriji živi oko 300.000 građana srpskog porekla, a u Srbiji je Austrija najveći investitor.

(Tanjug)

Povezane vesti