018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vrtić „Svitac“, ipak, nastavlja sa radom (VIDEO)

Komentari: isključeni

Mališani iz niškog vrtića Svitac, nakon protesta roditelja oko njegovog zatvaranja, ipak ostaju tu gde jesu. U Pčelici tvrde da se o ovome, kako kažu, samo naglas razmišljalo i da zatvaranje Svica, nije bilo u planu.

U vrtiću Svitac svakog dana boravi oko stotinu dece. Ipak, ovaj vrtić u naselju Ratko Jović nema adekvatne uslove I ima problema sa prostorijama i grejanjem. Uprava Pčelice i GO Crveni krst već neko vreme su, kako kažu, razmišljali o tome kako da mališanima pruže što bolje uslove, što je roditelje navelo da pomisle da će ovaj vrtić biti zatvoren.

Roditeljima, koji su nekoliko dana protestvovali ispred vrtića, na sastanku kom su prisustvovali direktor Pčelice, predsednik GO Crveni krst kao i predstavnici grada, zvanično je rečeno da nema razloga za brigu.

Odmah nakon sastanka oni su i obišli vrtić Svitac, kako bi se što pre krenulo sa njegovom obnovom i rekonstrukcijom. I gradski većnik Nenad Gašević, koji je prisustvovao sastanku najavio je da će obnova vrtića imati i podršku grada.