018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vremenski uslovi odgovorni za zdravstvene tegobe (VIDEO)

Komentari: isključeni

Zavodu za hitnu medicinsku pomoć se u poslednje vreme najčešće javljaju pacijenti sa visokim krvnim pritiskom, virusnim oboljenjima i astmom. Ova oboljenja najčešće su prouzrokovana promenom temperature i nestabilnim vremenskim uslovima, za Nišku televiziju potvrdio je direktor Hitne pomoći Saša Milutinović.

Promenljivo vreme koje je zahvatalo našu zemlju u toku čitavog leta nastaviće se i u narednom periodu. Nestabilni vremenski uslovi sve više utiču i na zdravstveno stanje ljudi i na pojavu meteoropata. Iz Hitne pomoći kažu da je neophodno da pacijenti promene svoje loše navike i primenjuju savete lekara.

Visok krvni pritisak, hronične bolesti respiratornog sistema i virusna oboljenja su najčešći problemi pacijenata koji se javljaju Hitnoj pomoći. Ipak, u toku vikenda, evidentan je i porast broja onih koji su u alkoholisanom stanju.

Problem sa kojima se suočava Zavod za hitnu medicinsku pomoć su i dežurni stomatolozi, ali, prema rečima direktora, ideja za njegovo rešavanje postoji. Takođe, dodaje da se intenzivno radi na tome da Zavod dobije 2 automobila za dijalizu kao i automobil za brzi transport pacijenata, jer su oni gotovo neophodni.

Povezane vesti