018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vredan sertifikat za laboratoriju niškog vodovoda (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Jedna od najmodernijih u Srbiji, laboratorija niškog vodovoda, koja je do pre nekoliko dana korišćena samo za interno ispitivanje kvaliteta vode, zvanično je, na sopstveni zahtev, dobila sertifikat o akreditovanju kvaliteta rada i tačnosti podataka kojima raspolaže nakon analiza. Zahvaljujući toj potvrdi, kako kažu nadležni, niški vodovod trenutno je jedini u zemlji koji taj papir poseduje, a koji je svojevrsna potvrda kompetencije i kvaliteta. U vodovodu dodaju i da im ovaj izveštaj nezavisne komisije omogućava da od resornog Ministratva zatraže dozvolu da u bliskoj budućnosti ispituju kvalitet vode i trećim licima.
Ovaj sertifikat niško JKP Naisus dobilo je krajem prošle godine. Trenutno je jedino u Srbiji koje ima ovaj sertifikat.
Osim tgoa što raspolaže najmodernijom tehnologijom, laboratorija, kako kaže prvi čovek niškog vodovoda, rasplaže najkompetentnijim kadrovima.
Nadležni u laboratoriji kažu da je po zakonu Institut za javno zdravlje i dalje nadležan za potvrdu kvaliteta vode za koju je zaduženo ovo javno preduzeće, ali da im ovaj sertifikat daje mogućnost, da njihove analize budu apsolutno validne za treća lica.
U laboratoriji niškog vodovoda trenutno radi četrdesetak visokoobrazovanih ljudi, među kojim su hemičari, tehnolozi, lekari.