018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vojska i MUP uputili agregate u Majdanpek

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Vojska Srbije i Sektor za vanredne situacije uputli su nekoliko agregata u Majdanpek, koji je sinoć ponovo ostao bez struje.

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da je Vojska Srbije uputila tri agregata u Majdanpek. „Vojska je uputila tri agregata, a uputićemo koliko god još bude potrebno da problem prevaziđemo“, rekao je Gašić u Majdanpeku.
On se zahvalio građanima Majdanpeka na strpljenju, ali je istako da lokalne samouprave moraju mnogo više da se angažuju na prevenciji.
„Ne sme da se desi da je pokvaren agregat u Domu zdravlja, ni da neko od lokalnih funcionera kaže da nema nafte“, istakao je ministar.
On je, kako je preneo RTS, dodao i da ga je direktor RTB „Bor“ obavestio da oni sada dele 7.000 vekni hleba.
I načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić izjavio je danas da je ta služba u poslednjih 48 sati uputila Majdanpeku pomoć u agregatima.
„Već smo uputili jedan agregat prema Majdanpeku koji je već u funkciji u bolnici, juče je upućen još jedan veliki agregat ka rudniku, kao i 10 manjih agregata, kaloriferi, grejalice… i sve što zatraži Opštinski vanredni štab zatraži“, rekao je Marić gostujući na RTS-u i dodao da Crveni krst doprema pomoć u hrani i vodi.
Prema njegovom mišljenju bilo je potrebe da se proglasi vanredna situacija u tom gradu, koja, kako je rekao, ne podrazumeva uvek i evakuaciju.
„U Majdanpeku u poslednja tri dana ne može normalno da se živi, i mozda je trebalo proglasiti vanrednu situaciju. Ali, poštujem odluku Opštinskog vanrednog staba da se to ne uradi, ipak je situacija bila takva da se struja očekivala tokom celog dana“, rekao je Marić.
Tanjug   04.12.2014 08:35
Foto Tanjug/video, skinšot