018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vojna bolnica na raspolaganju i civilima

Vojna bolnica je od danas na raspolaganju i civilnim osiguranicima, potvrdio je u jutarnjem programu Niške televizije upravnik Vojne bolnice primarijus dr Radiša Vitas.
Pacijentima iz niškog regiona dovoljan je uput lekara opšte prakse kako bi obavili specijalističke i subspecijalističke preglede u ovoj ustanovi.

Vojna bolnica i Republički fond zdravstvenog osiguranja potpisali su ugovor kojim je lečenje i zbrinjavanje omogućeno i civilima sa područja Nišavskog okruga. Pacijentima koji nisu vojni osiguranici na raspolaganju su usluge iz oblasti interne medicine, neurologije, ortopedije, urologije, opšte hirurgije, oftalmologije, otorinolaringologije, kao i radiolška i laboratorijska dijagnostika. Vojna bolnica je civilnim osiguranicima ustupila i 100 posteljina.

Lečenje civilnih osiguranika u Vojnoj bolnici značajno će rasteretiti Klinički centar. Kapaciteti ove bolnice na raspolaganju su i civilima iz čitave južne Srbije, uz uput overen od nadležne komisije.

Povezane vesti

  • Urednik

    Ugovor postoji od 2009, ali je menjao oblik, a u poslednjih godinu dana obuhvatao je samo ugradnju veštačkog kuka i operaciju katarakte. Naravno, civili su mogli uvek da plate lečenje u ovoj bolnici, ali sada troškove lečenja pokriva i Fond za zdravstveno osiguranje.

  • Jelena

    Lecenje civila u Vojnoj bolnici u Nisu bilo je moguce jos pre dve godine, tako da je verovatno samo obnovljen ugovor. Ovo nije svakako omoguceno tek od danas.