018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Voda na niškim bazenima – ispravna (VIDEO

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Svaki iole sunčan i topao dan, kakvih je, istina, bilo malo ovog leta, Nišlije, naročito one najmlađe, koriste za odlazak na bazen.Voda na bazenima Čair, Vrežina i u institutu Niška Banja, koje kontroliše Institut za javno zdravlje, je ispravna, kaže direktor Instituta prof. dr Branislav Tiodorović.

Leto ove godine, bar za sada, nije opravdalo očekivanja. Zato je tokom jula prodato čak 1000 karata manje za ulazak na čairski bazen nego što je to bilo u istom periodu prošle godine. Da je svaki sunčani trenutak bezbedno provesti na ovom bazenu potvrđuje direktor Sportskog centra „Čair“ Dragan Perić.

Institut za javno zdravlje redovno kontroliše sve javne bazene u Nišu i okolini, a privatne samo po pozivu. Direktor Instituta preporučuje rashlađivanje u bazenima, jer je ono, za razliku od kupanja u reci, zbog naših loših navika i niske ekološke svesti, mnogo bezbednije.

Ukoliko poštujemo pravila ponašanja na bazenu, rizik da se inficiramo sveden je na minimum. Da nam boravak na bazenu ne bi ostao u lošem sećanju, nadležni obavljaju redovne kontrole.

Ukoliko leto bude miholjsko, kao što meteorolozi prognoziraju, iz Sportskog centra „Čair“ najavljuju produžetak kupališne sezone na otvorenim bazenima dokle god bude i toplih dana.

Povezane vesti