018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

“Voćar“ od 2005. u procesu restrukturiranja (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Nekada renomirana hladnjača u kojoj je nekada prerađivano i do 700 vagona višanja, “Voćar“ iz Aleksandrova kod Merošine danas služi samo za skladištenje već zamrznute gotove robe. Ovo društveno preduzeće je od 2005. u procesu restrukturiranja, a u rukovodstvu se nadaju da će do kraja godine dobiti privatnog vlasnika.

Hladnjača Voćar je skoro punu deceniju u procesu restrukturiranja. Bilo je nekoliko pokušaja privatizacije, međutim, bili su bezuspešni. Sledeći će, nadaju se u rukovodstvu, uroditi plodom.

Kapacitet hladnjače je 7000 tona, ali prerada višnje u ovom trenutku nije moguća. U Voćaru je trenutno zaposleno 32-oje radnika.
Do okončanja restrukturiranja, odnosno do kraja 2014. u Voćaru je moguće samo skladištiti gotovu robu koja je već zamrznuta na minus 20 stepeni.
Nekada renomirana hladnjača u kojoj je nekada prerađivano I do 700 vagona višanja, “Voćar“ iz Aleksandrova kod Merošine danas služi samo za skladištenje već zamrznute gotove robe. Ovo društveno preduzeće je od 2005. u procesu restrukturiranja, a u rukovodstvu se nadaju da će do kraja godine dobiti privatnog vlasnika.