018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vlada usvojila Predlog zakona o javnom beležništvu

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom beležništvu i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prometu nepokretnosti.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vanparničnom postupku, Predlog zakona o izmenama i dopunama porodičnog zakona, Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o nasleđivanju, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u postupku za ratne zločine.
Vlada je uputila zahtev Skupštini Srbije da razmatra ove predloge zakona na vanrednom zasedanju.
Reč je o zakonima čiju su izmenu tražili advokati zbog čega protestuju od 17. septembra prošle godine.
Skupština Advokatske komore Srbije donela je juče uslovnu odluku o prekidu protesta, pošto je odlučila da se obustava rada advokature prekine kada u Skupštini Srbije budu usvojene dogovorene izmene i dopune propisa o javnom beležništvu, odnosno kada budu objavljene u Službenom glasniku.
SAZVANA NOVA SEDNICA ZA PONEDELJAK, RASPRAVA I O NOTARIMA

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je drugu vanrednu sednicu za ponedeljak, 19. januar, sa šest tačaka dnevnog reda, među kojima je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom beležništvu, rečeno je Tanjugu u Kabinetu predsednice parlamenta.
Na sednici, koja je sazvana na zahtev vlade, raspravljaće se i o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona prometu nepokretnosti, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o vanparničnom postupku, Predlogu zakona o izmenama i dopunama porodičnog zakona, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o nasleđivanju i o Predlogu zakona o dopunama Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u postupku za ratne zločine. Sednica će početi u 16 sati.
VLADA PREDLOŽILA STOJČIĆA ZA GENERALNOG DIREKTORA „ŽELEZNICA SRBIJE“
Vlada Srbije je na odlučila da Skupštini društva „Železnice Srbije“ predloži da za generalnog direktora izabere Miroslava Stojčića, a za izvršne direktore Nenada Kecmana i Rajka Kovića, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.
Tanjug 17.01.2015 14:48
Foto Tanjug, S. Radovanović