018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Vlada Srbije usvojila predloge drugog seta reformskih zakona

Komentari: isključeni

Vlada Srbije usvojila je predloge drugog seta reformskih zakona – o privatizaciji i o stečaju, i uputila ih Skupštini na raspravu po hitnom postupku.

Cilj zakona o privatizaciji je da ubrza prvatizacije i stvori uslove za ekonomskii razvoj i očuvanje socijalne sigurnosti, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju s medijima.

Predlogom zakona o izmenama i dopunama zakona o stečaju obezbeđuju se uslovi za poboljšanje poslovnog ambijenta, efikasnije sprovođenje stečajnog postupka i sprečavanje zloupotreba i korupcije u ovom procesu, saopštila je vlada.

Skupština Srbije usvojila je 18. jula izmene Zakona o radu i izmene i dopune Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, prve u nizu najavljenih reformskih zakona.

Vlada je usvojila i tri medijska zakona – Predlog zakona o javnom informisanju i medijima, Predlog zakona o elektronskim medijima i Predlog zakona o javnim medijskim servisima.

Primena ovih zakona doprineće, kako se očekuje, zaštiti javnog interesa građana u sferi informisanja, obezbeđivanju medijskih sloboda i međunarodnih standarda u ovoj oblasti.

Ovi zakoni su upućeni Skupštini Republike Srbije na raspravu po hitnom postupku, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Povezane vesti