018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Visok nivo usluga Doma zdravlja

Komentari: isključeni

Niški Dom zdravlja od resornog ministarstva i Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije ocenjen je najvećom ocenom. Sertifikat o akreditaciji znači da je više od pola miliona pacijenata za narednih 7 godina obezbeđeno najvišim kvalitetom zdravstvenih usluga.

Dom zdravlja u Nišu vodeća je ustanova primarnog zdravstva u ovom delu Srbije. Sertifikat o akreditaciji predstavlja potvrdu kvaliteta njenog rada, ali i obavezu za sve zaposlene da održe internacionalne standarde.

Akreditacija predstavlja proces povećanja kvaliteta usluga, ističe Vatrica Premović, koordinator za akreditaciju.

Dom zdravlja u Nišu u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije sprovodi tri programa preventivnih pregleda stanovništva. Prvim programom obuhvaćena je populacija od 50 do 69 godina starosti, koja se poziva na preventivni pregled karcinoma debelog creva. Preostala dva programa namenjena su ženama, između 25. i 69. godine, i podrazumevaju preventivne preglede materice i dojki.

U niškom Domu zadravlja 19. februara najavljuju Svečanu akademiju. Povod je veliki jubilej – 50 godina rada i postojanja ove zdravstvene ustanove, čiji lekari obave između pet i osam miliona pregleda godišnje, kaže direktor Milorad Jerkan.

Povezane vesti