018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Više rata za otplatu duga?

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Računi za struju uskoro će biti promenjeni, kako bi građani imali bolji uvid u potrošnju, a iz duga za struju, po zakonu, mora da se ukloni deo koji se tiče kamate na kamatu, istakla je ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović prilikom posete Nišu.

Ona je, ujedno, najavila i mogućnost povećanja broja rata za otplatu duga, što je posebno značajno za Niš, koji ima veliki broj dužnika za električnu energiju.

Odluka Ustavnog suda iz prethodne godine mora se poštovati i kamata na kamatu nije moguća, rekla je tokom posete Nišu, ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović, komentarišući reprogram dugova za struju privrede i domaćinstava.

Mihajlović je dodala i da će uskoro biti promenjen izgled računa za struju.

Dugovanja za struju su velika u celoj Srbiji, a jedino što ministartsvo može da uradi jeste da poveća broj rata, navela je Mihajlović i podsetila da je na inicijativu Ministarstva energetike Upravni odbor EPS-a doneo odluku da produži rok za otplatu dugova uz istovremeni otpis kamate 2012. Ministarka je apelovala na privredu i građane da prihvate reprogram duga „ma kolika im bila rata“, izražavajući bojazan da bi u suprotnom za mesec ili dva moglo da se govori o velikom broju onih koji su isključeni sa elektro-mreže.

Povezane vesti