018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Više para za socijalna davanja predviđeno novim rebalansom (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Najveći broj socijalno-ugroženih Nišlija Centru za socijalni rad obraća se za jednokratnu novčanu pomoć.

U ovom periodu novac im se najčešće odobrava za kupovinu ogreva, knjiga i neophodnog školskog pribora ili skupih lekova, a više para za socijalna davanja do kraja godine – garantuje i Rebalans budžeta, koji je u niškoj Skupštini usvojen u utorak.

Član Gradskog veća zadužen za socijalna pitanja Branislav Randjelović kaže da će 15 miliona dinara, Rebalansom budžeta predvidjenih za socijalu, uglavnom otići na potrebe izbeglih i raseljenih lica u Nišu. Gostujući u našoj emisiji ,,Hoću da znam“, većnik je istakao da će deo tog novca biti utrošen i na potrebe osoba sa invaliditetom ali i na subvencije koje Grad daje za umanjenje računa za komunalije socijalno-ugroženih Nišlija.

U toku je otkup seoskih domaćinstava sredstvima Grada i republičkog Komesarijata za izbeglice, koja će biti dodeljena izbegličkim i raseljenim prodicama sa Kosova i Metohije. Novca ima za 10 porodica, kaže sagovornik.

Rebalansom budžeta koji je Skupstina Niša usvojila u utorak, predviđeno je i pet miliona dinara za primarno zdravstvo, najpre za rešavanje problema tzv. neugovorenih radnika. Uporedo se očekuje i stabilizacija rada stomatološke službe u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, o čemu se dosta polemisalo u javnosti.

Povezane vesti