018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Više od 160 ljudi i dalje na trajektu

Od:
Komentari: isključeni

BARI – Sa grčkog trajekta, na kome je izbio u nedelju požar, do ponedeljka ujutro evakuisano je 316 ljudi, 161 osoba je još zarobljena na trajektu i potvrđeno je da je jedna osoba preminula, rekao je danas grčki ministar pomorskog saobraćaja Miltiadis Varviciotis.
Teretni brod sa 49 evakuisanih, uključujući četvoro dece, stigao je jutros u italijansku luku Bari i to je prva veća grupa koja je pristigla na kopno, prenela je agencija AP.
Brod je pristigao na obalu posle noćašnjeg pokušaja da pristane u Brindisi, ali zbog nemirnog mora došlo je do promene plana.
Trajekt je pod italijanskom zastavom plovio pod ovlašćenjem grčkog trajektnog operatera „Anek Lines“ od Patrosa u zapadnoj Grčkoj do Ankone u Italiji sa 478 putnika i članova posade i više od 200 vozila kada se zapalio, navela je agencija Rojters.
Posle prvobitnih napora spasilačkih brodova da priđu zapaljenom trajektu usled loših vremenskih uslova, italijanski i grčki helikopteri su započeli u nedelju popodne otežanu operaciju prebacivanja putnika sa trajekta na desetak obližnjih brodova.
Tanjug 29.12.2014 09:10
AP Photo/Italian Coast Guard