018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Više obolelih od miksa virusnih infekcija (VIDEO)

Komentari: isključeni

Broj obolelih od gripa za ovo doba godine je uobičajen, ali je pojačan broj onih koji se javljaju sa takozvanim miksom virusnih oboljenja, kaže epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović. Zbog toga, on apeluje na građane da posebno povedu računa o načinu oblačenja i ishrani, kao i da ih ne zavaravju relativno visoke temperature za ovo doba godine, jer one nikome ne pogoduju.

Naš organizam nije navikao na ovako visoke temperature u ovo doba godine, pa se to odražava i na naše zdravlje, kaže doktor Tiodorović. Zbog toga se, kako ističe, kod pacijenata javlja miks različitih infekcija, čak i kod onih koji su primili vakcinu protiv gripa.

Doktor Tiodorović dodaje da se ni sami građani adekvatno ne prilagođavaju ovakvom vremenu, što takođe može da izazove određene zdravstvene probleme.

Kao preventivu, doktor Tiodorović savetuje svima koji su u mogućnosti šetnju između 10 i 14 sati, da vodi računa o oblačenju, kao i da jedu što više svežeg voća i povrća. Takođe, on savetuje da se tablete, posebno antibiotici, izbegavaju, osim u izuzetnim situacijama kada lekar to odobri.

Povezane vesti